CSKA Moskva má po bezgólovej remíze s Kubaňom jedenásty ruský titul

18.05.2013 Celý región

Moskva 18. mája (TASR) - Futbalisti CSKA Moskva síce v sobotňajšom 29. kole doma len remizovali 0:0 s Kubaňom Krasnodar, ale aj tak sa už pred posledným zápasom sezóny tešia zo zisku ruského titulu.
Pre CSKA, ktorý má pred obhajcom trofeje Zenitom Petrohrad už šesťbodový náskok, je to v poradí jedenásty majstrovský titul v histórii klubu a prvý od roku 2006.

Zenit so Slovákom Tomášom Hubočanom ešte má síce k dobru dva ligové zápasy, ale už nemôže predstihnúť CSKA, pretože aj v prípade rovnosti bodov má na konte menší počet víťazných duelov.

Tréner CSKA Leonid Sluckij sa teší z prvého titulu, v roku 2009 nahradil na lavičke tímu Juandeho Ramosa a po zápase vzdal hold fanúšikov: "Tento titul patrí vám, pretože ste nás po celý ten čas podporovali."

Radosť po záverečnom hvizde neskrýval ani stredopoliar Alan Dzagojev: "Toto je môj prvý titul, je ťažké opísať, čo cítim. Nedokážem viac povedať. Som nesmierne šťastný. Naším jediným problémom dnes bolo, že sme nedokázali skórovať, hoci sme v niektorých momentoch nemali od toho ďaleko."

Futbalisti CSKA majú na dosah double. Už 1. júna ich čaká finálový zápas Ruského pohára proti Anži Machačkala v Groznom.

Výsledok 29. kola:

CSKA Moskva - Kuban Krasnodar 0:0
 

Vyberte región